PC vezértelt, automatizált tesztberendezések tervezése, gyártása rövid határidővel. Vedd fel velünk a kapcsolatot!

qa@ap-x.hu

Teszt és méréstechnika

A mai tesztberendezések vezérlését, valamint az adatgyűjtési-feldolgozási feladatokat is valamilyen számítógép végzi. Az adatok valamilyen szerverre, felhőbe kerülnek. Tehát a méréstechnika összekapcsolódik az automatizálási és adatgyűjtési projektekkel is. A tesztek kiértékelése gyakran a Six Sigma tudományához fordul segítségért. 

Húzó-szakító szilárdság teszt

  • Mechanikai mérőberendezések különböző típusaiból főként megnyúlás, szakítószilárdság mérésére szolgáló, nagyméretű és húzóerővel rendelkező (max. 1400kN), hidraulikus működtetésű eszközöket készítettünk. A mérések adatait (mérési jegyzőkönyveket) a beépített PC elemzi, grafikus formában megjeleníti, és a központi szerverre menti. Bizonyos termékek esetében minden egyes darab saját azonosítóval rendelkezik, és a teszt eredmények akár évek múltán is visszakereshetőek. Különféle teszt protokollok előre programozott formában elérhetők, ezen kívül bármilyen egyedi teszt is végezhető.

Húzó-csavaró teszt

Hasonló változat egy olyan húzó-hajlító gép, amellyel a munkadarabot hajlító-csavaró igénybevételnek lehet kitenni a legkülönbözőbb térgeometriai pozíciókban. A húzóerő ez esetben is több száz kN tartományba esik. Ezek a berendezések teherautó méretűek és tömegűek.

Kúszóáram teszt

Elektrotechnikai teszt állomás a kúszóáramok vizsgálatára szolgál. A vizsgálandó munkadarab (anyag) felületén ellenőrzött mennyiségben elektrolit oldatot áramoltatunk. Ezen a területen nagyfeszültség hatására kialakuló folyamatos kisülések az anyagot károsítják. Megfelelő dózis után az anyag felületén eróziók észlelhetők, melyeket kvalitatív és kvantitatív vizsgálatnak vetünk alá.

Átütés teszt

Kisebb méretkategóriában elsősorban a nagyfeszültségű teszt berendezések területén végeztünk fejlesztéseket. Pl. átütésvizsgáló (10kV nagyságrendben), mellyel különlegesen előkezelt (öregített) alapanyagok szigetelőképessége mérhető.

Szinte bármely típusú automatizált, fejlett adatfeldolgozási funkciókkal ellátott teszt berendezést elő tudunk állítani. 

qa@ap-x.hu