Fejlesztési projektek tervezését, vezetését vállaljuk. Vedd fel velünk a kapcsolatot!

pm@ap-x.hu

Projekt tervezés

Az általunk végzett fejlesztési projektek –különösen a komplex, többrésztvevős projektek, ahol fővállalkozói pozícióban kell az eseményeket összehangolni—mindig szigorú időzítés szerint zajlanak. Az ütemterv pontos tartása érdekében mindig a klasszikus GANTT- módszertan szerint készített diagrammokon követjük az eseményeket (Microsoft Project segítségével).

Az összes projekt résztvevővel közösen dolgozzuk ki az egyes részfeladatokat és határozzuk meg azok időtartamát. A vállalt időtartamok pontos betartásáért minden résztvevő maga felel. Biztonsági faktorként általában 10%-ot hozzá szoktunk adni ezen részegységek befejezési határidejéhez. Amennyiben mód van rá, az egyes részfeladatok kezdési és befejezési határidejét a megengedett tartományon belül rugalmasan kezeljük. Igyekszünk a projekteket kisebb részekre bontani, az alprojekteket ütemezését pedig a részfeladat végzőire bízzuk. Természetesen a fő projekttervbe idő szerint illeszkednie kell a részfeladatoknak. Az ábra egy ilyen projektterv MS Project-ben készült GANTT diagramját mutatja.

Adminisztratív szempontból, a kutatás-fejlesztési megállapodás keretein belül a FEJLESZÉSI FOLYAMAT részben leírtak szerint járunk el. A mérföldkövek elérése esetén készült dokumentumok a szerződés mellékleteit képezik.

Fővállakozóként komplex fejlesztési projektek vezetését el tudjuk végezni a weboldalunkon áttekintett kategóriákban.

pm@ap-x.hu