Fejlesztési folyamat

Rengeteg koncepció, tanulmány érhető el az interneten különböző típusú termékek fejlesztési folyamatainak optimalizálására. Ezek közül az egyik legismertebb a klasszikus V-modell. Mivel sok nagy cég használja, és egyes országokban bizonyos termékek esetében kötelező alkalmazni, mi is megpróbáljuk ennek irányelveit követve véghez vinni projektjeinket. Az ábra elemei jól értelmezhetőek, meghatározzák a fejlesztési projektek fő állomásait. A gyakorlatban egyes pontok esetében kis mértékben alkalmazunk változtatásokat az egyedi igények alapján.

Az alábbi ábrán szintén egy olyan elmélet lényegi eleme látható, ami a termékek fejlesztési életciklusát hivatott lerövidíteni. E helyen mindössze annyit emelünk ki belőle, hogy a lehető legnagyobb mértékben igyekszünk a fejlesztési folyamatok egymást követő lépéseit egyidejűleg elkezdeni/végezni. Innen az elnevezés: konkurens tervezés (concurrent engineering). Ez a modern processzorok architektúrájában alkalmazott „pipeline” elvhez hasonló módon zajlik, természetesen csak megfelelően összehangolt erőforrások esetén valósulhat meg.

Ezek a sémák megadják egy-egy projekt lebonyolításának vezérfonalát. Az adott helyzethez legjobban illő tervet a megbízóval közösen alakítjuk ki.

design@ap-x.hu