Elektromechanikai termékek prototípusának tervezését, gyártását vállaljuk rövid határidővel. Vedd fel velünk a kapcsolatot! 

design@ap-x.hu

Prototípusok

Minden sorozatgyártás prototípus(ok) készítésével kezdődik. Az ezeken végzett tesztek során lehet a terméket tökéletesíteni, végső formába hozni. A két legfontosabb dolog:

 • Egyrészt a prototípus előállítása időigényes és ezért költséges folyamat, néha nem is sikerül az első és többször neki kell futni.
 • Másrészt igen gyakori, hogy csak egyetlen, vagy néhány darab legyártása szükséges, ez esetben a prototípus azonos a végső termékkel.

  Ezért lényeges, hogy a prototípus minél tökéletesebbre sikerüljön. A termékek életciklusának folyamatos csökkenése miatt egyre gyorsabban kell egy terméket létrehozni. A tervezési és prototípus-készítési idők lerövidítését szolgálják a 3D tervező és különféle szimulációs szoftverek. Ezek segítségével bármilyen alkatrész elkészítése előtt igen pontos információt szerezhetünk annak paramétereiről. A mi tervezési/prototípus-gyártási protokollunk is ezt az irányzatot követi, az alább vázoltak szerint:

  1. Elektronikai tervezés (áramkörök fejlesztése, szimuláció, PCB-Layout terv, proto-NYÁK, tesztelés)
  2. Formatervezési feladatok, részben a gépészeti 3D tervek felhasználásával
  3. Szoftver
  4. Mechanikai tervezés – 3D CAD tervezés (mozgás/ütközés vizsgálat, a gépelemek statikus/dinamikus terhelési vizsgálata végeselem-analízissel)
  5. fejlesztés (vezérlő szoftver, felhasználói felület stb.)
  6. Áramkörök gyártása / kábelezés
  7. Összeszerelés
  8. Tesztelés

  Az 1. és 3. pontokban foglalt alkatrészek esetében (mechanikai alkatrészek általában) szinte nullára csökkent a hibás paraméterekkel, vagy feleslegesen legyártott alkatrészek száma. Ez önmagában nagy megtakarítást jelent. Az áramköri elemek esetében legtöbbször egy-két „proto-board” legyártása elegendő. Általában az első darabokat a tesztelés során alkalmazott szélsőséges körülmények miatt nem szoktuk felhasználni.

  Megvalósításra váró ötleted van? Segítünk! Titoktartási megállapodás aláírását követően megoszthatod velünk terveidet és együttesen megvalósíthatjuk azokat.

  design@ap-x.hu