CAD Tervezés

A CAD szoftverek nélkülözhetetlenek a mai tervezési folyamatokban. Az elmúlt években a technológiai fejlődés mind hardver-, mind szoftver területen olyan gyors volt, hogy a CAD mindenki számára elérhető.

Mechanika

Processzor-igényes grafikus megjelenítés ma már PC-s környezetben sem nagy kihívás. Virtuálisan összeépített gépeken a kialakított kényszerek által mozgások, ütközés-vizsgálatok, végeselem analízis végezhető már a prototípus elkészülte előtt. Mindezek nagy mértékben csökkentik a fejlesztési projektek költségeit.

Elektronika

Az áramkörtervezés az elvi kapcsolási rajzoktól a NYÁK- és beültetési rajzokig CAD-ben zajlik. Az áramkörgyártás is CNC gépeken történik. A különféle áramkör-szimulációk a mechanikai tervezéshez hasonlóan rendkívül idő- és költséghatékonyak. A mai elektronikai tervező programok a 3D mechanikai alkatrészeket is kezelik, ezáltal a áramköri tervek közvetlenül használhatók a mechanikai tervező szoftverekben.

Költség csökkentés

A költséghatékonyság és az oktatás érdekében a CAD tervezési folyamatok részben egyetemi hallgatók bevonásával zajlanak. Ez segít a hallgatóknak a valós fejlesztési projektekben történő részvétel során szakmai tapasztalatokat szerezni. Tervezési kapacitásunk főleg saját projektjeinket fedi le, de készen állunk bármilyen (rész) tervezési feladatra is.

Cégünk vállalkozik mechanikai/elektronikai/szoftver elemek tervezésére. Részletekért keress minket!

cad@ap-x.hu