Az alábbihoz hasonló, vagy akár teljesen más kialakítású szimulátorok tervezését, gyártását vállaljuk. Vedd fel velünk a kapcsolatot!

make@ap-x.hu

Szimulátorok

A szimulátor fejlesztés/gyártás folyamata valójában nagyon hasonló bármely más fejlesztési (gépgyártási, vagy automatizálási) projekthez. Mégis külön említjük speciális volta miatt, és mert mind volumenében, mind időtartamában az egyik legnagyobb volt cégünk történetében. Szimulátor alatt grafikai (mozgókép) megjelenítést produkáló, és ezzel szinkronban (dinamikus) mozgást végző berendezést értünk, mely igyekszik minél valósághűbb érzetet kelteni. Elsősorban oktatási, illetve szórakoztató célra készülnek. Két fő típus létezik:

  • Interaktív (melyben a felhasználó aktívan beavatkozhat az eseményekbe; ld. jármű-szimulátorok)
  • Passzív (a felhasználó pusztán átadja magát a vizuális- és mozgás élménynek)

    Az általunk (kis szériában) gyártott változat az utóbbi csoportba tartozik, és szórakoztató-elektronikai termék a hivatalos besorolása, habár a maga 3 tonnájával túl nő a termékkategóriában megszokott társain. 4-személyes általános célú mozgás-szimulátor, amelynek mozgó kabinja egy kisebb mikrobusz méretének felel meg. Az ebben található nagyméretű kivetítőn 3 dimenziós kép és 5.1 Dolby™ hangzás biztosítja a valósághű élményt. Az animációval szinkronban a kabint egy 4 szabadságfokú mechanika mozgatja, melynek dinamikája változtatható, akár az egészen erős, ijesztő mozgásokig. Nagyszámú néző kiszolgálására készült. Több példánya jelenleg is üzemel. A tervezés/kivitelezés minden fázisát saját magunk végeztük, alvállalkozók bevonásával.

    Az interaktív irányvonalat képviseli egy oktatási célú szimulátor fejlesztése, mely a gépjárművezetők gyakorlati képzésben használható. Vezető motorkerékpár-gyártó megbízásából részt vettünk egy motorkerékpár-szimulátor fejlesztésében. Célja a terepen történő oktatási óraszám csökkentése mellett, az azt megelőző alapvető gyakorlati tapasztalat megszerzésének elősegítése, biztonságos környezetben. Ez a típus sajnos eddig nem került sorozatgyártásra.

    Örömmel megosztjuk tapasztalatainkat a szimulátor építésről. Lépj velünk kapcsolatba bármilyen fejlesztéssel kapcsolatban!

    make@ap-x.hu